luni, 21 iunie 2010

Perusii

perus albastru galben

Perusii sunt unii dintre cei mai talentati vorbitori din familia papagalilor. Sunt extrem de usor de imblianzit asa ca nu e necesar sa fie hranite de mana. In multe cazuri, perusii crescuti de mici de catre proprii parinti tind sa fie mai docili. Hranirea din mana poate fi o adevarata corvoada, deoarece perusii sunt ca niste mici piranha – musca tot ce se aseamana cu mancarea (inclusiv degetele!).

perus albastru scortisoara

Perusii arata destul de diferit de papagalii australieni . Sunt mult mai mari, au o creasta pe cap si au o fata ca de bunicut (arata un pic morocanosi), deoarece le cresc penele peste ochi :) . Ei se bucura de o varietate de culori uimitoare – acesta fiind si unul din motivele pentru care au fost preferati si crescuti de-a lungul timpului. Cel din imagine e un albastru-turcoaz. Sunt supranumiti si perusi de expozitie, deoarece sunt cei mai intalniti la acest gen de manifestari, datorita coloritului penajului.

perusi pentru imperechere

Perusii din imaginea de deassupra sunt o femela violet si un mascul masliniu cu fata galbena. Copiii lor au penajul din culori din cele mai variate.

pui alb cu capul galben

Acesta este unul din puii lor, un perus alb cu capul galben. Gena de penaj alb se trage de obicei de la tata (cel din stanga din poza cu doi papagali) – care probabil a avut o mama cu penaj alb. Si papagalul din prima poza a articolului este tot unul din puii celor doi.

pereche de perusi

Si cuplul de mai sus, format din mascul verde-deschis si femela galbena au avut niste pui deosebit de frumosi.

perus 

Iata unul din pui, cu penaj mixt. Mai jos e tot el, impreuna cu femela sa.

perusi

Cel de mai jos are cate putin din toate culorile: galben pe cap, bleu ciel, alb sidefiu….un perus foarte frumos!

perus bleu cu cap galben

Aici e impreuna cu perechea sa :) .

perus cu pereche

Perechea e tot un pui al perechii de mai sus – cel verde si cea galbena!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu